8 найоригінальніших способів підсмажити яйця.
Гадаєте, немає простішого сніданку, ніж банальна яєчня? Воно-то так, але якщо мати під рукою гарні рецепти, то і зі звичайної яєчні можна приготувати коронну страву. Особливо, якщо вкласти у неї часточку душі.
Приступаючи до приготування яєчні, відберіть яйця однакової величини. Колір шкаралупи принципового значення не має, але важливо переконатися, що усі вони свіжі. Для цього перш, ніж розбивати яйце в пательню, треба вилити його у склянку і оцінити вигляд і запах.
Найкращим жиром для смаження яєчні вважається вершкове масло, однак це справа особистого смаку – хтось полюбляє на олії, а хтось підсмажує шматочки свинячого бекону.
1. Яєчня в хлібній рамочці
ПРИГОТУВАННЯ
- Порізати хліб на скибки – рівно стільки, скільки збираєтеся смажити яєць. Витиснути склянкою серединку – це буде «рамочка» для яєчні.
- Обсмажити скибку на пательні з одного боку, перевернути. В отвір обережно вилити яйце. Посолити, поперчити за смаком.
- Якщо полюбляєте рідкий жовток, вистачить і п’яти хвилин. Якщо бажаєте, щоб став густішим – накрийте пательню кишкою, нехай пропариться до готовності.
2. Яєчня в беконовому кошичку
ІНГРЕДІЄНТИ
яйця
бекон
білий хліб
сіль та перець
силіконова або металева форма для запікання
ПРИГОТУВАННЯ
- З хліба витиснути склянкою кружечки і покласти їх на дно кожної формочки.
- Обсмажити протягом кількох хвилин тоненько порізаний бекон, не пересушити, щоб залишався м’яким. Шматочками бекону викласти стінки хлібного кошичка.
- Вилити туди яйце, посолити, приправити.
- Випікати у розігрітій духовці 7-10 хвилин. Якщо формочки силіконові, яєчню можна поставити в мікрохвильовку, але не більш як на 2 хвилини.
3. Яєчня на сметані
ІНГРЕДІЄНТИ
5 яєць
склянка сметани
сіль та перець
базилік за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
- Вилити сметану на пательню (без додавання жиру!). Смажити доти, доки не випарується рідина
- Обережно ввести яйця, посолити, приправити, накрити пательню кришкою.
- Залежно від бажаної густини – або вимкнути вогонь відразу, або 5 хвилин потримати на мінімальному вогні.
4. Яєчня «Повний холодильник»
ІНГРЕДІЄНТИ
3-4 яйця
твердий сир
помідори
сосиски
сіль та перець
зелень
олія або вершкове масло для смаження
приправи на смак
Будь-який інгредієнт у цьому рецепті (крім яєць) можна замінити тим, що знайшлося у вашому холодильнику.
ПРИГОТУВАННЯ
- Порізати сосиски і помідори кільцями, обсмажити в невеликій кількості масла олії.
- Вилити на пательню яйця, зверху потерти на крупній тертці сир, посолити, поперчити і накрити кришкою.
- Готувати на мінімальному вогні 5-7 хвилин. Вимкнути вогонь. Якщо любите густий жовток, дайте трішки постояти.
5. Яєчня в помідорах
4 яйця
4 помідори
вершкове масло
50 г твердого сиру
сіль
перець
зелень
ПРИГОТУВАННЯ
- З кожного помідора зрізати верхню частину, вийняти ложкою м’якуш, щоб утворилася «мисочка». Цю «мисочку» зсередини змастити вершковим маслом. Обережно, аби не пошкодити жовток, вилити туди яйце.
- Посолити, поперчити, притрусити зеленню.
- Сир потерти на крупній тертці і покласти по щіпці на кожен помідор.
- Поставити в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин.
6. Яєчня в перцевих кільцях
ІНГРЕДІЄНТИ
ІНГРЕДІЄНТИ
яйця
1 великий болгарський перець
сіль
перець
ПРИГОТУВАННЯ
- Принцип приготування такий самий, як і в хлібній рамочці.
- Перець порізати кільцями завтовшки приблизно 1 см
- Обсмажити, обережно вбити в серединку яйце, щоб не розтеклося.
7. Яєчня в сосисці «Серденько»
ІНГРЕДІЄНТИ
яйця
тонкі сосиски
ПРИГОТУВАННЯ
- Тонку сосиску порізати поперек, не дорізаючи до кінця 5 мм.
- Згорнути колечком, кінці сколоти зубочисткою. Покласти на розігріту пательню.
- В серединку вбити яйце і підсмажити.
Комментарии
Отправить комментарий