Страви зі смажених яєць


8 найоригінальніших способів підсмажити яйця.

Гадаєте, немає простішого сніданку, ніж банальна яєчня? Воно-то так, але якщо мати під рукою гарні рецепти, то і зі звичайної яєчні можна приготувати коронну страву. Особливо, якщо вкласти у неї часточку душі.


Приступаючи до приготування яєчні, відберіть яйця однакової величини. Колір шкаралупи принципового значення не має, але важливо переконатися, що усі вони свіжі. Для цього перш, ніж розбивати яйце в пательню, треба вилити його у склянку і оцінити вигляд і запах.

Найкращим жиром для смаження яєчні вважається вершкове масло, однак це справа особистого смаку – хтось полюбляє на олії, а хтось підсмажує шматочки свинячого бекону.

1. Яєчня в хлібній рамочці


ПРИГОТУВАННЯ

  • Порізати хліб на скибки – рівно стільки, скільки збираєтеся смажити яєць. Витиснути склянкою серединку – це буде «рамочка» для яєчні.
  • Обсмажити скибку на пательні з одного боку, перевернути. В отвір обережно вилити яйце. Посолити, поперчити за смаком.
  • Якщо полюбляєте рідкий жовток, вистачить і п’яти хвилин. Якщо бажаєте, щоб став густішим – накрийте пательню кишкою, нехай пропариться до готовності.
  • 2. Яєчня в беконовому кошичку 

  • ІНГРЕДІЄНТИ

    • яйця

    • бекон

    • білий хліб

    • сіль та перець

    • силіконова або металева форма для запікання

    • ПРИГОТУВАННЯ

      • З хліба витиснути склянкою кружечки і покласти їх на дно кожної формочки.
      • Обсмажити протягом кількох хвилин тоненько порізаний бекон, не пересушити, щоб залишався м’яким. Шматочками бекону викласти стінки хлібного кошичка.
      • Вилити туди яйце, посолити, приправити.
      • Випікати у розігрітій духовці 7-10 хвилин. Якщо формочки силіконові, яєчню можна поставити в мікрохвильовку, але не більш як на 2 хвилини.
      • 3. Яєчня на сметані












ІНГРЕДІЄНТИ

  • 5 яєць

  • склянка сметани

  • сіль та перець

  • базилік за смаком

  • ПРИГОТУВАННЯ

    • Вилити сметану на пательню (без додавання жиру!). Смажити доти, доки не випарується рідина
    • Обережно ввести яйця, посолити, приправити, накрити пательню кришкою.
    • Залежно від бажаної густини – або вимкнути вогонь відразу, або 5 хвилин потримати на мінімальному вогні.
  • 4. Яєчня «Повний холодильник»


  • ІНГРЕДІЄНТИ

    • 3-4 яйця

    • твердий сир

    • помідори

    • сосиски

    • сіль та перець

    • зелень

    • олія або вершкове масло для смаження

    • приправи на смак

    • Будь-який інгредієнт у цьому рецепті (крім яєць) можна замінити тим, що знайшлося у вашому холодильнику.

    • ПРИГОТУВАННЯ

      • Порізати сосиски і помідори кільцями, обсмажити в невеликій кількості масла олії.
      • Вилити на пательню яйця, зверху потерти на крупній тертці сир, посолити, поперчити і накрити кришкою.
      • Готувати на мінімальному вогні 5-7 хвилин. Вимкнути вогонь. Якщо любите густий жовток, дайте трішки постояти.
      • 5. Яєчня в помідорах


      • ІНГРЕДІЄНТИ

        • 4 яйця

        • 4 помідори

        • вершкове масло

        • 50 г твердого сиру

        • сіль

        • перець

        • зелень

        • ПРИГОТУВАННЯ

          • З кожного помідора зрізати верхню частину, вийняти ложкою м’якуш, щоб утворилася «мисочка». Цю «мисочку» зсередини змастити вершковим маслом. Обережно, аби не пошкодити жовток, вилити туди яйце.
          • Посолити, поперчити, притрусити зеленню.
          • Сир потерти на крупній тертці і покласти по щіпці на кожен помідор.
          • Поставити в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин.
          • 6. Яєчня в перцевих кільцях













ІНГРЕДІЄНТИ

  • яйця

  • 1 великий болгарський перець

  • сіль

  • перець

  • ПРИГОТУВАННЯ

    • Принцип приготування такий самий, як і в хлібній рамочці.
    • Перець порізати кільцями завтовшки приблизно 1 см
    • Обсмажити, обережно вбити в серединку яйце, щоб не розтеклося.
    • 7. Яєчня в сосисці «Серденько»



    • ІНГРЕДІЄНТИ

      • яйця

      • тонкі сосиски

      • ПРИГОТУВАННЯ

        • Тонку сосиску розрізати уздовж, не дорізаючи до кінця 2 см.
        • Вивернути краї назовні і з’єднати кінчики зубочисткою, щоб вийшло сердечко. Викласти на пательню, підсмажити.
        • В серединку вбити яйце, смажити до готовності яєчні.
        • 8. Яєчня в сосисці «Ромашка»















ІНГРЕДІЄНТИ

  • яйця

  • тонкі сосиски

  • ПРИГОТУВАННЯ

    • Тонку сосиску порізати поперек, не дорізаючи до кінця 5 мм.
    • Згорнути колечком, кінці сколоти зубочисткою. Покласти на розігріту пательню.
    • В серединку вбити яйце і підсмажити.


Комментарии