Паніровка - це кулінарна обробка м'ясних, рибних, овочевих шматків перед обсмажуванням, обвалювання їх у борошні або сухарях, інших сипучих продуктах.
Панірування потрібне для того, щоб зберегти соковитість основного продукту, надати йому нового вигляду, аромату, смаку.
ІНШІ ВИДИ ПАНІРОВОК
Кунжут
В паніровці з кунжуту можна обсмажувати шматочки м'яса, риби, яблук, бананів і груш.
Морквяна стружка
Щоб приготувати цю паніровку, моркву потрібно натерти на тертці і просушити в духовці. Панірування буде добре триматися, якщо продукт попередньо занурити в кляр чи яйце.
Горіхи
Горіхова паніровка не тільки надає страві апетитний вигляд, поліпшує смак і аромат, але і робить її ситніше. Продукти панірують у різних горіхах, попередньо їх трохи подрібнивши.
Пластівці
Вівсяні або гречані пластівці доповнять смак рибних страв. Шматочки риби (котлети) потрібно обваляти в борошні і яйцях,
а потім в пластівцях.
Манна крупа
Манна крупа відтіняє смак морепродуктів, курячого м'яса і капусти. Обваляйте шматочки в борошні, потім змочіть в рослинному маслі або льєзоні і посипати зверху манною крупою.
Крекери і чіпси.
Це панірування змінить смак будь-яких котлет. Для панірування крекери або чіпси потрібно стовкти в крихту.
КОРИСНО ЗНАТИ:
•Не зберігайте нарізані шматочки риби: з них швидко виділяється велика кількість соку і поживних речовин.
•Не зберігайте запаніровані напівфабрикати: сік, який виділяється з них, зволожить паніровку і вона відстане.
Комментарии
Отправить комментарий