Приготування італійської пасти

                                                              Все про пасту 

Паста - відома і всіма улюблена страва  італійської кухні. Широкий вибір сортів пасти, начинок і соусів зробили цю страву  одним з найпопулярніших в світі
Якщо ви є прихильником ситних і смачних макаронних виробів, ви, напевно, цікавитеся питанням, як приготувати пасту : який сорт пасти вибрати або як замісити тісто самостійно, як приготувати соус і як прикрасити готову страву?

                                            Італійська паста - види





Класична італійська паста виготовляється тільки з борошна з твердих сортів пшениці і води. Якісні виробники завжди дотримуються цього складу пасти. Нерідко в магазинах зустрічається суха або свіжа паста з додаванням яєць, моркви, буряка, шпинату та інших інгредієнтів.
Паста буває самих різних форм: тонка і товста, пряма, закруглена, трубчаста, паутинообразная і так далі. Ознайомимося з найпоширенішими видами пасти:

Спагеті 
Спагетті 


 - сорт пасти, про який знає кожен. Спагеті - ці тонкі (діаметром 2 мм) і довгі макаронні вироби, варіантів приготування яких існує величезна безліч. Найчастіше спагетті готують з томатною пастою. Вироби товстіший називається спагеттоні, а тонший - спагеттіні.
Букатіні - товсті макаронні вироби, що нагадують соломинки з діркою всередині. Зазвичай подаються з різними соусами, м'ясом, сиром, овочами, сардинами або анчоусами.


Кампанелла - коротка паста, що нагадує лілії або дзвіночки. Подається з густим соусом, який, при хорошому перемішуванні, наповнює, «фарширує» пасту.


Феттучині - також називають локшиною. Це паста у вигляді довгих тонких смужок (стрічок).



Каннелоні - паста, схожа на великі трубочки. Таку пасту фарширують м'ясом або сиром, а потім запікають. Готові каннелоні зовні нагадують млинці.


Капелліні - дуже тонка, паутинообразная паста діаметром близько 1 мм. Готувати її прийнято з ніжним, легким соусом.


Папарделле - широка і довга паста, схожа на феттучині.


Ротелла - паста у вигляді химерних коліщаток зі спицями.


Фузилли - чотирьохсантиметрові макаронні спіральки. На вигинах спіральок добре утримується соус.

                                                    Поради при виборі пасти.

1. Пам'ятайте про те, що якісна паста виготовлена з твердих сортів пшениці, і в її складі міститься тільки борошно і вода. Також можуть бути присутніми натуральні добавки. Якщо в продукті є штучні барвники, пасту брати не варто.

2. Прозора упаковка пасти дозволить розглянути її текстуру. Якщо паста з шорсткостями і має солом'яний колір, значить вона якісна.
3. У хорошій пасті повинно бути високий вміст білка, що не менше 12% на 100 грам продукту.

4. Якісна паста - цілісна. У пачці хороших макаронних виробiв не буде поламаною пасти.
рецепти пасти

                           Для    пасти  рец. 1 
Борошно( з сильною клейковиною) -  190 г
 вода  - 80 г
вихід  - 200 г
 
                            Для    пасти  рец. 2
 Борошно( з сильною клейковиною) -  190 г
Яйце - 1,5 шт 
 вода  - 35 г
вихід  - 200 г

                                Паста  Карбонара - класичний рецепт
складові:

Спагеті - 200 г
Оливкова олія - 100 г
Панчетта (бекон) - 100 г
Сир пекоріно романо - 100 г (  мисливський )
Яйця - 2 шт.
Сіль, перець за смаком

Приготування:
Наріжте бекон маленькими брусочками, натріть сир на дрібній тертці. Яйця добре збийте виделкою, додайте до них половину сиру і кілька пучок солі і перцю. Перемішайте. Сир змішайте з перцем і тимчасово відкладіть.
Закип'ятіть воду, додайте 1-2 ложки оливкової олії і відваріть пасту до стану аl dente(характерною особливістю приготованих «al dente»  макаронних виробів є збереження ними після термічної обробки відчутною при укусі внутрішньої пружності.  Паралельно розігрійте на сковороді 2-3 ложки оливкової олії і протягом декількох хвилин підсмажте бекон. Дайте бекону трохи охолонути і влийте на сковороду яєчну суміш.

Готові спагетті відкиньте на друшляк, а потім викладіть в сковороду до соусу і бекону. При подачі посипте перченим сиром.

                                    Паста болоньєзе - класичний рецепт
Складові:

Спагеті - 300-400 г
Свинячий і яловичий фарш - 400-500 г
Панчетта (бекон) - 100 г
Помідори - 500 г
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Селера - 1 черешок
Молоко або вершки - 300 мл
Сухе червоне вино - 250-300 мл
Пармезан (або інший твердий сир) - 150 г
Томатна паста - 2 ст. л.
Оливкова олія - ​​1 ст. л.
Вершкове масло - 1-2 ст. л.
Часник - 2-3 зубчики
Сіль, перець і спеції за смаком
приготування:

Закип'ятіть воду і опустіть в неї помідори, потім зніміть з плодів шкірку. Наріжте томати і збийте з них пюре за допомогою блендера.

Розігрійте сковороду з оливковою олією і підсмажте подрібнену панчетту, через 3-4 хвилини - подрібнені морква, цибуля, селера і часник. Смажте близько 10 хвилин до м'якості овочів, постійно їх помішуючи.

Додайте на сковороду м'ясний фарш і обсмажуйте ще 5-7 хвилин. При цьому розминайте грудочки фаршу виделкою або лопаткою. Далі влийте молоко (або вершки), воно повинно покипіти в сковороді близько 15 хвилин. Потім влийте вино і дайте йому покипіти точно так же, як молоку.
Залийте соус томатним  пюре, приправте спеціями, зменшіть вогонь до найменшого і залиште тушщкуватися  протягом двох годин. Кожні 20 хвилин помішуйте масу.
Коли ви вимкнете соус, дайте йому «відпочити». Тим часом зваріть пасту (спагетті або будь-яку іншу). Готову пасту викладіть на тарілку, заправте соусом Болоньєзе і посипте сиром.
Ще більше тут :

Комментарии