Конвекційна пекарська шафа ( піч)Unox XF023 Anna
знаходиться в лабораторії для кондитерів її називають ще конвектомат .
Піч пекарська Unox XF023 Anna9 (ІТАЛІЯ) призначена для випічки хлібобулочних і кондитерських виробів, а також гастрономічних продуктів за допомогою конвекції - циркуляції гарячого повітря всередині камери.
Має просту механічну панель управління.
Конвекційні печі Unox - це печі, які належать до категорії професійне теплове обладнання. Вони випускаються як з електричним, так і з газовим підключенням( у нас електричне).
Піч конвекційна Unox XF 023 дозволяє рівномірно випікати продукцію (в т.ч. при повному завантаженні), а також готувати різні типи продукти без змішування запахів. Конвекційна піч Unox Anna завдяки своїй компактності ідеально підійде для невеликих підприємств . Піч має 4 рівня під пекарські листи 460 * 300. Листи в кількості 4 штук йдуть в комплекті. Максимальна температура робочої камери становить 260 ° С.
У цій печі можна випікати хліб, тісто і готувати гастрономічні продукти. Важливо! Перед початком роботи необхідно розігріти камеру на 30ºС вище, ніж бажана температура випікання. Це необхідно для отримання однорідність випікання всередині камери.
Основна перевага печі- можливість готувати при однаковій температурі різні типи продуктів, не змішуючи їх запахи (за умови, що необхідна температура однакова для всіх продуктів які випікаються ).
Одним з головних достоїнств конвекційних печей є те, що при випіканні кондитерських виробів практично не потрібно використовувати масло і жир, що досить економно для власників піжприємств і корисно для споживачів. Ще один плюс, про який не можна промовчати, є те, що процес випікання в таких печах може бути безперервним, не потрібно кожного разу нагрівати піч, остуджувати її і т.д
Виробник: Unox ( Італія )
Призначення печей: Пекарський
Тип підключення: Електричний
Кількість рівнів: 4
Тип управління: механічне
Розмір листів: 460x330 мм
Максимальна температура: 260 ° С
Функція парозволоження: немає
Підключення до електромережі: 220
Потужність: 3 кВт
Габарити: 600х587х472 мм
Вага: 22 кг
Скляні двері та підсвічування дають можливість спостерігати за процесом приготування в камері печі. Дверцята оснащена подвійним склом. Внутрішньо скло має високу термічну інертність.
Запатентована система «DRY.Maxi» служить для виведення надлишків вологи з камери, що дозволяє поліпшити структуру продукту і отримати рум'яну скоринку.
Технологія AIR.Maxi ™ використовує потужні різноспрямовані вентилятори і рівномірно розподіляє напрямок потоків гарячого повітря по всій камері, забезпечуючи рівномірне пропікання виробів на всіх рівнях і в будь-якій точці кожного листа.
Використання технології Protek.SAFE запобігає перегріванню зовнішнього скла дверцят. Наявність каналу для рециркуляції повітря не дозволяє йому нагріватися вище 60 ° С і знижує тепловіддачу в навколишнє середовище. Цьому сприяє і підвищена теплоізоляція ущільнювача.
Пекарна камера виготовляється з нержавіючої сталі високої якості, стійкої до корозії. Конструктивно вона виконана з округленими кутами і знімними напрямними, що забезпечує простий догляд за піччю.
Принцип дії
Для того, щоб конвекційна піч прослужила вам максимально довгий час, необхідно строго дотримувати принцип роботи, встановлені правила експлуатації і технологічні прийоми, що стосуються використання цього теплового обладнання.Головним технологічним прийомом при роботі з конвекційної піччю є попередній її прогрів на самому початку робочого циклу.
Якщо попередній прогрів не проводився, то в результаті приготування продукт можна вийти з дещо пересушеними краями. Збільшиться час, який необхідний для приготування того чи іншого виробу . Для того, щоб попередньо прогріти піч, досить включити її на 10-15 хвилин, температура повинна перевищувати необхідну при приготуванні на 35-40 С.
Попередній прогрів також можна застосовувати протягом робочого дня, коли продукт закладається у вигляді напівфабрикату (в замороженому, охолодженому вигляді) або ж при максимальному завантаженні конвекционной печі.
Для того, щоб уникнути розбиття скла дверцят під час виймання гастроемкостей або листів, виїмку їх слід робити при зафіксованих дверцятах. Це здійснюється за їх відкритті на 135 °. При відкритті дверцят робота припиняється, але таймер продовжує працювати (тобто час приготування не зупиняється).
Процес завантаження і вивантаження продуктів харчування в конвекційну піч
Не можна перевантажувати конвекційну , оскільки при зайвому завантаженні в кілька разів зростає час приготування страв, та й самі страви в кінцевому підсумку можуть не відповідати вашим уявленням. Якщо в печі передбачається одночасне приготування відразу кілька різнопланових страв (м'яса і здобної випічки), то розміщувати листи слід від центру, рівномірно додаючи їх по черзі на нижні і верхні рівні.
При завантаженні дверцята відкривати слід на мінімальний час, щоб клімат робочої камери істотно не змінився. Слід уважно стежити за правильним закриванням дверей: її нещільне закриття може призвести до вигоряння гумових ущільнювачів дверей, зміни теплового режиму, і технології приготування страви.
Пам'ятайте про те, що при відкриванні дверцят під час роботи печі процес приготування зупиняється автоматично, але час приготування повністю не зупиняється, в робочій камері продовжує триматися висока температура. Якщо устаткування не експлуатується, то дверцята повинні бути закриті.
Чистка і миття конвекційної шафи( печі)
На поверхню робочої камери наносять розчин з миючим засобом ,який добре розчиняє жир , залишають на 10 хв .
Місця, які залишилися забрудненими, чистять за допомогою щітки. Ні в якому разі не можна використовувати абразивні і хімічно агресивні засоби для очищення внутрішніх і зовнішніх поверхонь конвекційних печей в ручному режимі. Для цих цілей краще буде використання чистої м'якої тканини, змоченою водою. Після чого промивають водою, витирають вологою ганчиркою і вмикають конвекцію для висушування шафи .При очищенні зовнішніх поверхонь не слід використовувати струмінь води з сильним напором.
Перед початком очищення слід відключити електроживлення.
Комментарии
Отправить комментарий