Секрети приготування кави
Для того щоб приготувати міцний і ароматний напій, існує кілька способів. Це класичне приготування кави в турці на вогні, приготування в кавоварці, в тому числі гейзерній для приготування кави Мока, а також в френч-пресі - з французьким акцентом.
Приготування кави в турці
Турка - це традиційний і класичний спосіб. Краща турка - мідна. Кава слід готувати на один прийом, тобто кожен раз цей напій повинен бути свіжоприготований.
Приготування кави в кавоварці
Що додають у каву?
Молочні продукти
Шоколад
Прянощі та горіхи
Алкоголь
Кава з сіллю
Приготування кави з сіллю
Кава з сіллю і коньяком
Кава з сіллю по - арабськи
Турка - це традиційний і класичний спосіб. Краща турка - мідна. Кава слід готувати на один прийом, тобто кожен раз цей напій повинен бути свіжоприготований.
Приготування кави в кавоварці
Що додають у каву?
Молочні продукти
Шоколад
Прянощі та горіхи
Алкоголь
Кава з сіллю
Приготування кави з сіллю
Кава з сіллю і коньяком
Кава з сіллю по - арабськи
Любителі кави вважають, що для турки варто використовувати кави крупного помелу. Великі частинки створюють ідеальну гармонію аромату і смаку.
Кавові зерна потрібно молоти перед самим приготуванням, тоді готовий напій не втратить свої якості. По крайней мере, зберігати мелену каву не слід більше тижня. Таким чином, продукт, куплений в магазині, не найкращий варіант.
Дуже важливу роль при приготуванні кави відіграє вода. Звичайно, ідеальним варіантом є очищена або артезіанська вода. Якщо використовується водопровідна, вона повинна бути відфільтрованої.
Щоб сторонні запахи не зіпсували чудовий аромат свіжого напою, турку не можна мити з використанням засобів побутової хімії. Фахівці рекомендують для миття турки чистий пісок або мило без ароматичних добавок.
Щоб відчути весь смак і аромат кави на 100 мл води, кладеться не менше 2 ст. ложок свіжозмеленої кави. Відповідно, якщо необхідно, щоб напій вийшов міцніше, то і кави на це кількість води кладеться більше.
Напій буде смачніше і ароматні, якщо ви будете готувати його на повільному вогні. Процес приготування кави закінчується не тоді, коли вода закипіла, а коли тільки готова ось-ось закипіти.
Тільки коли кава знятий з вогню і розлитий по чашках, в нього можна додавати додаткові інгредієнти за смаком - цукор, молоко або вершки, імбир, лікер, а хтось любить каву з медом і лимоном.
Головною перевагою приготування кави в турці є його простота, дешевизна і можливість експериментувати з його смаком і фортецею.
Для приготування напою в кавомашині так само беруть мелені кавові зерна. Молоти можна самостійно, а можна взяти готову сировину. Є і спеціальні кавові блоки, які призначені саме для приготування напою в кавоварці.
Сировина засипається в спеціальне відділення механізму, натискається відповідна кнопочка, і кава готова. Але такий напій не може претендувати на звання класичного кави. Крім того, в процесі варіння він наробив специфічним присмаком.
Також приготувати міцний напій, що бадьорить на французький лад можна в спеціальному французькому кавнику або френч-пресі. Кава Мока можна зробити в гейзерній кавоварці. Рецепт, за яким буде готуватися кави, залежить від моделі приладу.
Багато хто не уявляє собі й дня без того, щоб не випити принаймні одну чашку кави. Ароматний напій бадьорить і піднімає настрій. Проте не всім відомо, наскільки широкий спектр того, що додають у каву для поліпшення його дивовижних властивостей.
Цей продукт в якості додаткового інгредієнта використовується найчастіше. Цукор нейтралізує кавову гірчинку, з ним напій стає приємно солодким, м'яким на смак. Вважається, що нерафінований цукор через міститься в ньому патоки вносить в каві більший колорит, ніж рафінований.
Підсолодити напій можна і цукровою пудрою, яка має властивість моментально розчинятися в рідині. Крім того, знавці запевняють, що для приготування дійсно корисного і до того ж дуже ароматної кави краще використовувати коричневий цукор, що видобувається з тростини.
Союз кави з молоком або вершками є вкрай вдалим. Крім того що подібний напій виходить дуже поживним, він набуває оксамитовий смак і ніжний колірний відтінок. Саме за допомогою цих молочних виробів професіонали-бариста здатні перетворювати звичайну каву в чудовий шедевр з вишуканим малюнком на поверхні.
Доповнюють кави і концентрованими продуктами - згущеними вершками або молоком, при цьому у напою з'являється багатий, насичений смак. А бажаючим додати в каві молочні вироби у вигляді порошку не варто забувати, що в такому випадку спочатку змішуються всі сухі інгредієнти і тільки потім до них доливається вода.
Мало хто встоїть перед спокусою випити чашечку кави вприкуску з улюбленою солодкістю. Більше того, подрібнений в стружку або рідкий, розтоплений шоколад можна ввести прямо в гарячий напій. З такою приправою смак кави здасться воістину чарівним!
Ноткою гармонії в композиції напою може стати і пудра какао. Якщо взяти її порівну з кавою і додати до складу воду з молоком, вийде чудове питво, яке наповнить новим звучанням настало ранок.
Що ще може так урізноманітнити смак і аромат напою, що бадьорить, що не прянощі з їх специфічним букетом, часом пекучим і завжди незвичайним присмаком! Міцні імбир і кардамон, гостро-солодка кориця і ароматна ваніль не тільки внесуть до кави дещицю пікантності, але і посприяють зміцненню імунітету.
Любителям екзотики можна порекомендувати каву з доданими до нього горіхами. Ці корисні компоненти здатні перевернути традиційні уявлення про напій. Будь-які горіхи - волоські, кешью або мигдаль - підсипаються до кави подрібненими до порошку, а додатковим штрихом у цій комбінації стануть вершки або м'ята.
Ця своєрідна добавка дозволить перетворити кави в чудодійний еліксир, за допомогою якого можна непогано зігрітися, змахнути денну втому і прийти у відмінний настрій. Завзятим кофеманам добре відомо елегантне поєднання кави з коньяком.
Напій також може бути розведений лікером, ромом або, слідуючи рецепту ірландського кави, справжнім віскі. У кожному разі, експериментуючи з подібними поєднаннями, завжди необхідно пам'ятати про дотримання пропорцій, щоб напій не вийшов занадто полум'яним і не став нагадувати алкоголь з доданою до нього крапелькою кави.
Таким чином, взявши за основу класичний напій, можна абсолютно його перетворити. Для кожного шанувальника кави, в якому б настрої він ні перебував, неодмінно знайдеться свій рецепт, що дозволяє насолодитися цікавим, невідомим раніше смаком.
Навіщо в каву додають сіль
Більшість людей, що вживають каву, додають в нього цукор. Деякі з них просто п`ють чорну каву з додаванням вершків або без них. Але є і такі, хто вважає за краще пити каву з сіллю. Кавомани запевняють, що вона добре впливає на його смак.
Бувають моменти, коли організму людини необхідні будь-які вітаміни або корисні речовини. Це відбивається на його смакових перевагах. З`являється бажання з`їсти щось особливе, що відрізняється від звичної повсякденної їжі.
Додавання солі в каві можна пояснити потребою організму в ній. В основному бажання випити таку каву виникає в жаркий період року. Але люди, що живуть в жарких країнах, можуть робити це цілий рік. Однак є люди, які додають сіль в кави для посилення його аромату. І дійсно, змішуючись з кавою, сіль викликає хімічну реакцію, при якій аромат напою стає яскравішим і більш насиченим.
Крім того, додавання солі в каві перешкоджає виникненню раннього атеросклерозу і захищає зуби від карієсу. Але щоб цей ефект подіяв, необхідно все ж додавати в чашку трохи цукру.
Слід пам`ятати, що кава не можна пити на голодний шлунок. Тому перед вживанням цього ароматного напою важливо перекусити.
Для приготування солоної кави, необхідно перемолоти кавові зерна якомога дрібніше. Робиться це для того, щоб при варінні в ньому утворилася піна.
Мелена кава швидко втратить свій смак і аромат, якщо буде простоювати довгий час перед приготуванням. Тому найкраще молоти каву самостійно перед самим її приготуванням. Справжні любителі кави з сіллю п`ють її із спеціальних кавових чашок маленькими ковтками, заздалегідь не проціджуючи.
Навіть найпростіший рецепт кави з сіллю потребує чимало зусиль. Готується така кава, як і звичайна чорна, в турці на повільному вогні. Єдиною відмінністю є лише те, що на початковій стадії приготування слід додати дрібку солі.
Любителі кави з коньяком також можуть спробувати приготувати свій улюблений напій з додаванням солі. Його приготування анітрохи не складніше, а ніж зазвичай. Для того щоб зварити каву з додаванням коньяку і солі, знадобиться :
6 чайних ложок кави,
щіпка солі,
4 чашки окропу і,
стопка коньяку.
Кава готується найпростішим способом, за звичайним рецептом. Сіль і коньяк додаються в кожну чашку по смаку.
Любителі пекучих напоїв можуть приготувати собі каву з сіллю по-турецьки. Рецепт його простий.
Необхідно в киплячу воду засипати натуральну каву і чекати, поки почне підніматися піна. Після цього зняти турку з вогню і додати в напій 0,25 чайної ложки чорного перцю. Потім знову довести каву до кипіння. Як утвориться пінка, покласти в напій вершкове масло і сіль.
Перший рецепт кави з сіллю
Інгредієнти: Холодна вода-150-180 грам Смажений кави в зёрнах- 3 чайні ложки (бажано арабіка) Куховарська сіль-1 щіпка Цукровий пісок-половина столової ложки Спосіб приготування. Засипати кави в турку, насипати цукор і сіль, залити все водою (холодна і бажано некип'ячена). Поставити турку на невеликий вогонь. Не можна перемішувати кави. Знімати, як тільки пінка підніметься на максимальну висоту. Підставити турку під холодну проточну воду на 30- 40 секунд. Пінка повинна опуститися. Налити каву в кружку.
Інгредієнти: Кава тонкого помола- 6 чайних ложок Щіпка солі Кіпяток- 4 чашки Коньяк- чарка Спосіб приготування: Заварити каву з кофеїном або без за звичайним рецептом. Профільтрувати його і покласти щіпку солі. Кава розлити по спеціальним чашках. У кожну додати порцію коньяку, можна за смаком покласти цукор.
Кава з сіллю по - турецьки Інгредієнти: Натуральна кава 0,25 чайної ложки чорного перцю 0,25 чайної ложки вершкового масла, сіль .
Спосіб приготування: У турку або кавник з киплячою водою засипати каву. Довести до кипіння, коли почне підніматися піна. Закипілу каву зняти з вогню. Після цього додати перець. Знову поставити на вогонь і довести до підняття піни. Це потрібно повторити три рази, а потім додати масло і сіль. Через пару хвилин, коли осяде гуща, можна розливати каву по чашках.
Інгредієнти: 4 чайні ложки свежемолотого кави 1 горошина чорного перцю Щіпка солі (кінчик ножа) 150 г чистої питної води
Спосіб приготування: Налити воду в турку і поставити на повільний вогонь. Додати туди мелену каву і довести до кипіння. У киплячу каву покласти горошину перцю. Турку зняти з вогню і ще раз довести до кипіння. Додати в каву невелику дрібку солі і довести до кипіння ще один раз. Можна подавати на стіл.
Необхідно в киплячу воду засипати натуральну каву і чекати, поки почне підніматися піна. Після цього зняти турку з вогню і додати в напій 0,25 чайної ложки чорного перцю. Потім знову довести каву до кипіння. Як утвориться пінка, покласти в напій вершкове масло і сіль.
Перший рецепт кави з сіллю
Інгредієнти: Холодна вода-150-180 грам Смажений кави в зёрнах- 3 чайні ложки (бажано арабіка) Куховарська сіль-1 щіпка Цукровий пісок-половина столової ложки Спосіб приготування. Засипати кави в турку, насипати цукор і сіль, залити все водою (холодна і бажано некип'ячена). Поставити турку на невеликий вогонь. Не можна перемішувати кави. Знімати, як тільки пінка підніметься на максимальну висоту. Підставити турку під холодну проточну воду на 30- 40 секунд. Пінка повинна опуститися. Налити каву в кружку.
Інгредієнти: Кава тонкого помола- 6 чайних ложок Щіпка солі Кіпяток- 4 чашки Коньяк- чарка Спосіб приготування: Заварити каву з кофеїном або без за звичайним рецептом. Профільтрувати його і покласти щіпку солі. Кава розлити по спеціальним чашках. У кожну додати порцію коньяку, можна за смаком покласти цукор.
Кава з сіллю по - турецьки Інгредієнти: Натуральна кава 0,25 чайної ложки чорного перцю 0,25 чайної ложки вершкового масла, сіль .
Спосіб приготування: У турку або кавник з киплячою водою засипати каву. Довести до кипіння, коли почне підніматися піна. Закипілу каву зняти з вогню. Після цього додати перець. Знову поставити на вогонь і довести до підняття піни. Це потрібно повторити три рази, а потім додати масло і сіль. Через пару хвилин, коли осяде гуща, можна розливати каву по чашках.
Інгредієнти: 4 чайні ложки свежемолотого кави 1 горошина чорного перцю Щіпка солі (кінчик ножа) 150 г чистої питної води
Спосіб приготування: Налити воду в турку і поставити на повільний вогонь. Додати туди мелену каву і довести до кипіння. У киплячу каву покласти горошину перцю. Турку зняти з вогню і ще раз довести до кипіння. Додати в каву невелику дрібку солі і довести до кипіння ще один раз. Можна подавати на стіл.
Комментарии
Отправить комментарий