Кухонні лайфхаки
Що робити, щоб не плакати від цибулі?
Експерти радять помістити цибулю в холодильник перед нарізкою. Вони аргументують це тим, що при контакті з повітрям з цибулі вивільняється пропантінол S-оксид, який і змушує нас плакати. Якщо овоч попередньо охолодити, ця речовина буде виділятися повільніше.Але не кладіть цибулю в морозилку, адже тоді він може стати занадто м'яким.
Що зробити, щоб тісто не було занадто розсипчастим?
Додайте в нього розтоплене масло.
Що зробити, щоб томатний соус не був кислим?
Якщо ви відчуваєте, що томатний соус виходить занадто кислим, додайте в нього трохи соди. Іноді господині додають в соус цукор, але він не здатний повністю прибрати кислоту, він її тільки замаскує.
Що зробити , щоб спеції стали більш ароматними .
Обсмажте їх в рослинному маслі на сковороді. Робити це слід протягом 1-2 хвилин на високому вогні. Можете також помістити їх на 30 секунд в мікрохвильовку.
Як спекти хліб з хрусткою скоринкою?
Під час приготування хліба потрібно поставити ємність з водою на дно духовки. Коли вода почне випаровуватися, пар вступить в реакцію з крохмалем на поверхні буханця, завдяки цьому скоринка затвердіє і стане хрусткою.
Що зробити, щоб омлет не був вологим?
Замість молока потріть в нього трохи замороженого масла.
Як правильно зберігати яблука та авокадо?
Якщо ви розрізали яблуко або авокадо, але у вас залишилися невикористані шматочки, побризкайте їх лимонним соком і помістіть в герметичний контейнер. Так вони ще довгий час будуть свіжими і не потемніють.
Як правильно зберігати торти?
Професійні кондитери радять заморожувати торти після приготування. Але перед тим, як це зробити, кондитерський виріб потрібно туго обгорнути в пластик. Експерти вважають, що завдяки такій процедурі торт стане смачніше і його буде набагато легше прикрасити.
Як швидко відварити буряк?
Зазвичай буряк вариться цілу годину, а то й більше. Але є одна хитрість, здатна позбавити господинь від стомлюючого очікування. Вимийте буряк і помістіть її в термостійкий пакет (можна рукав для запікання), зробіть в ньому кілька дірочок виделкою або ножем. Пакет покладіть в керамічну або скляну миску з товстими стінками і відправте в мікрохвильовку на 9 хвилин, встановивши максимальну потужність. Потім залиште буряк ще на 10 хвилин в закритій мікрохвильовці - готово! Тепер можна приготувати улюблений вінегрет або вишуканий салат «Графський».
Комментарии
Отправить комментарий