Чим корисна скумбрія?
Риба - продукт, який обов'язково присутній в будь-якому збалансованому раціоні. І це неспроста, адже в цьому продукті багато корисних речовин, які роблять рибу просто незамінною для організму. Особливо це стосується скумбрії, яка хоч і досить жирна, але і вкрай корисна.
Скумбрія з овочами
Скумбрію готують самими різними способами: запікають, тушкують , смажать, варять, маринують, коптять. Така велика кількість варіантів приготування існує не тільки через її особливий смак, але і завдяки величезній користі цієї риби.
М'ясо скумбрії містить калій, магній, фосфор, натрій, залізо, кальцій і більше десятка вітамінів: варто відзначити високу концентрацію вітамінів B12 і D. Риба багата білком і найважливішою для людини ненасиченої жирної кислоти омега-3.
М'ясо скумбрії володіє величезним позитивним впливом на організм.
КОРИСТЬ скумбрії
1.Покращує зір
2.Стабілізує гормональний фон
3.Знімає стрес і покращує настрій
4.Знижує рівень холестерину
5.Запобігає розвитку онкологічних захворювань
6.Підвищує рівень гемоглобіну
7.Запобігає атеросклерозу
8.Зміцнює кісткову тканину
Скумбрія, запечена з овочами, готується досить легко і швидко. Наш рецепт зможуть успішно втілити не тільки початківці кулінари, але і далекі від кухні чоловіка, які не звикли готувати нічого складнішого омлету.
СКЛАДОВІ
300 г м'яса скумбрії
1 середня цибулина
1 морква
1 великий стиглий помідор
0,5 лимона
0,5 ч. л. імбиру
0,5 ч. л. куркуми
0,5 ч. л. прованських трав
сіль за смаком
Приготування:
Натерти моркву. Цибулю нарізати півкільцями. Помідор обдати окропом і зняти шкірку, нарізати шматочками. Всі овочі ретельно перемішати.
У риби відділи голову, почисти і просуши тушку за допомогою паперового рушника. З усіх боків побризкати лимонним соком, посолити, натерти приправами і дати рибі просочитися хвилин 15.
Нафаршіровати рибу половиною підготовлених раніше овочів. Покласти рибу в рукав для запікання на решту овочів.Поклади рукав в розігріту до 180-200 градусів духовку. Скумбрія з овочами в духовці запікається приблизно 40 хвилин.
Страва готова, можна кликати всіх до столу. Смачного!
М'ясо скумбрії досить жирне, і рукав допомагає зберегти всі поживні речовини. Тому запечена скумбрія виходить дуже соковитою і ніжною. А використовані спеції, у купі з природним запахом печеної риби, наділяють страву пікантним запахом та смаком , що тягне до столу .

Комментарии
Отправить комментарий