Кулінарні хитрощі і тонкощі приготування тіста.
1. Додавайте в тісто картопляний розведений крохмаль. Так ваші пироги і булочки стануть дуже пишними і м'якими. Не втратять вони ці властивості і на наступний день.
2. Обов'язково просівають борошно для тіста. Це, мабуть, одне з найголовніших умов смачної і апетитної випічки.
Просіяне борошно збагачується киснем, і з нього віддаляються сторонні домішки.
3. У будь-тісто (крім пельменного, листкового, заварного і пісочного) додавайте манку. Достатньо лише столової ложки з гіркою на 0,5 літра рідини.
До речі, ця одиниця виміру називається "жменя". Тісто не буде висихати і ставати черствим. А це особливо актуально для хліба, оладок, пирогів і млинців.
4. Крім молока додайте в тісто половину склянки мінеральної води. Її можна приготувати і вдома.
Для цього достатньо розвести чайну ложку соди, що гаситься лимонною кислотою або оцтом, в половині склянки води. Випічка стає ще пишніше.
5. У приміщенні, де готується тісто, не повинно бути протягів. Хвилі повітря сприяють утворенню черствої скоринки.
6. При замішуванні тіста слід використовувати продукти кімнатної температури. Продукти прямо з холодильника уповільнюють підйом тесту, що може зіпсувати випічку.
7. Якщо ви готуєте страву з дріжджового тіста, то важливо пам'ятати одне правило. Вся рідина повинна бути підігріта до 30-35 градусів. При температурі нижче дріжджі втрачають свою активність.
8. Завжди насухо витирайте руки перед тим, як доторкнутися до тесту.
9. Перед випічкою дайте тісту можливість повністю расстояться. Зазвичай це займає від 15 до 20 хвилин.
Якщо не дати йому піднятися і відразу помістити в духовку, то є ризик, що пироги погано пропекутся і не піднімуться як слід.
10. На деку пироги слід випікати на середньому вогні, щоб начинка не пересохла.
11. У дріжджове і прісно-здобне тісто найкраще додавати нерастопленное вершкове масло. У цьому випадку воно лише поліпшить саму структуру тесту.
12. Пробуйте готувати пироги на молоці! Вони виходять дуже смачні і ароматні. А скоринка стає дуже апетитною, блискучою і красивого кольору.
13. Дріжджі, які ви використовуєте для приготування тіста, повинні бути свіжими і володіти приємним спиртним запахом. Можна перевірити їх якість заздалегідь.
Приготуйте невелику порцію опари і посипте зверху шаром борошна. Якщо через півгодини не з'являться тріщини, то якість дріжджів залишає бажати кращого.
14. Надлишок цукру в тесті не призводить ні до чого хорошого. Тісто швидко рум'яниться і навіть може підгоріти. Сповільнюється також бродіння дріжджового тіста, що може привести до того, що пироги вийдуть менш пишними.
15. Жири, розм'якшені до густоти сметани зазвичай додають в кінці замішування тіста або при його обминанні. Це покращує бродіння тіста.
16. Готові пироги будуть більш ніжними і розсипчастими, якщо в тісто класти тільки жовтки.
17. Високі пироги необхідно випікати тільки на слабкому вогні. Так вони краще пропікаються.
18. Тісто для пирога, випеченого на деку, необхідно розгортати якомога більше тонким шаром. Смак начинки відчуватиметься ще краще, але ж начинка - це "родзинка" пирога.
19. Щоб нижня частина пирога була сухою і не розсипалася, посипте її невеликою кількістю крохмалю. Тільки після цього можна сміливо викладати начинку.
20. Тісто не повинно перестоюватися. Це погіршує його смакові характеристики і якості. Досить помістити його на 3 години в тепло.
21. Пироги з дріжджового тіста можна змащувати молоком. Крім того, за бажанням можна додати кмин, мак або сіль.
22. Закриті пироги обов'язково потрібно змащувати зверху перед випічкою. Це надає їм апетитний рум'янець і глянець. Дуже добре підходять для цього молоко, цукрова вода, збите яйце.
23. Пироги, які ви плануєте обсипати цукровою пудрою, також потрібно змастити маслом. Воно додасть їм приємний і апетитний аромат.
24. Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим вироби виходять більш розсипчастими.
25. Якщо покласти в пиріг багато соди, то можна його зіпсувати. Він вийде більш темного кольору і придбає неприємний запах.
26. Якщо обернути качалку чистою полотняною ганчіркою, то стане ще легше розкачати тонке тісто.
27. Тісто дуже вологе? Не біда. Покладіть на нього лист пергаменту і розкочуйте прямо через папір.
28. Якщо ваш пиріг з пісочного тіста, то слід виймати його з форм в охолодженому стані.
29. Якщо ви хочете додати в тісто смачні родзинки, то попередньо їх обов'язково варто обваляти в борошні.
30. Якщо тісто вже підійшло, а ви з якихось причин поки не можете поставити його в духовку, то не варто впадати у відчай. Накрийте його добре змоченим папером, попередньо струсивши з неї воду.
Комментарии
Отправить комментарий