Десерт "Яйце страуса"

Десерт "Яйце страуса"

Ви коли-небудь пробували «яйце страуса»? Ні, не справжнє!  Це така особлива солодка смакота, десерт кремового типу, зроблений з кокоса, апельсина і заварного крему. До слова, не дивлячись на шикарний  зовнішній вигляд, готувати цю штуку зовсім нескладно.

Навіть навпаки: будь-який, навіть не дуже досвідчений в кулінарії, зможе зробити це вдома! Інгредієнтів ніяких особливих не потрібно, рецепт абсолютно доступний для широкого загалу населення. Грубо кажучи, цей десерт є двошаровим: перший шар - вершковий, а другий - апельсиновий.
Отже, почнемо готувати з першого шару. Для цього нам знадобиться 800 грамів молока, 75 грамів крохмалю кукурудзяного, 100 грамів цукру і пакетик ваніліну. Цей шар називається вершковим.

Для другого шару нам буде потрібно літр апельсинового соку (можна взяти, наприклад, персиковий - на любителя), знову ж таки 75 грамів крохмалю і близько 80 грамів цукру. Цей шар називається апельсиновим. Крім усього іншого, потрібно буде придбати кокосову стружку, щоб красиво посипати наше «яйце страуса».
Кожен крем потрібно варити до тих пір, поки він не стане густим. Для вершкового шару досить буде пари хвилин, а ось апельсиновий - не менш хвилин 5.

Після того, як обидва крему будуть готові, влийте вершковий в круглу тару, а зверху влийте апельсиновий. Тільки нічого не перемішуйте! Накривши обидва шари кришкою, залиште їх застигати.
Тепер залишилося всього нічого: загуслу масу  переверніть на тарілку . Посипте стружкою кокоса для апетитності. Вуаля! Готово, можна подавати з чаєм, кавою або соком. Просто і блискуче! Смачного!

Комментарии