6 правил як правильно смажити картоплю

6 правил як правильно смажити картоплю 

Ніхто не встоїть перед ароматної, рум'яної, хрусткою смаженою картоплею!

Правило №1
Картопля після очищення і нарізки обов'язково треба замочити в холодній воді.

Вода повинна бути холодною для того, щоб витягнути з коренеплоду крохмаль.

Якщо вода буде гарячої або теплої, крохмаль залишиться в коренеплодах, і готову страву більше стане схожим на тушкованукартопля.

Крохмаль заважає картоплі підрум'янюватися, тому від нього необхідно позбутися шляхом вимочування.

Чим молодше картопля, тим довше її варто вимочувати.

Найкраще, якщо на це піде 30 хвилин або 1 годину.

Правило №2
Після вимочування картоплю необхідно ретельно висушити.

Краще, якщо ви складете картопля в друшляк, а потім висушіть на паперовому рушнику.

Підійде і звичайний полотняний.

Картопля повинна бути сухою, тому що надлишки вологи завадять утворенню рум'яної скоринки.

Та й контакт води з гарячою олією можуть стати причиною плям на вашому фартуху або кухонному інвентарю.

Правило №3
Сковорода повинна бути розпечена, а олія  на ній підігрітою.

Не варто шкодувати олії, картопля повинна в ній добре занурюватись.

Не забувайте, що улюблений багатьма картопля фрі смажиться у великій кількості киплячої олії.

Правило №4
Солити і додавати різні спеції треба тільки після того, як картопля готова.

Якщо ви посолите картоплю під час смаження або до неї, то вона віддасть вологу, яка завадить утворенню рум'яної скоринки.

Після того, як картопля готова, викладіть її на блюдо шумівкою, що дозволить стекти зайвій олії .

Потім посоліть і додайте спеції.

правило №5
Ніколи не накривайте картопля кришкою під час смаження.

Для отримання рум'яної і хрусткої скоринки картопля повинна смажитися на відкритій сковороді.

Правило №6
 Не кладіть занадто багато картоплі на сковорідку.

Оптимально 2-3 шари. Не більше.

Смачні рекомендації: Хочете надати готовій картоплі пікантного аромату і смаку?

Тоді перед приготуванням в розпеченій олії підсмажте кілька зубчиків часнику.

Після того, як він підрум'яниться, дістаньте його і викладіть смажити картоплю.

Якщо в киплячу олію кинути гілочку розмарину і через кілька хвилин дістати, то готова картопля матиме приємний хвойний аромат і легкий присмак.Картинки по запросу жареная картошка

Комментарии