Креативний вінегрет

Креативний вінегрет 

Для вінегрету потрібно;

- 5 або 6 картоплин;

- 3 або 4 невеликого буряка;

- 3 або 4 морквини;

- 3 або 4 солоних огірка.

Заправка вінегрету є сумішшю наступних продуктів:

- лимонний сік від пол лимона;

- оливкова олія - 100 мілілітрів;

- кріп і петрушка;

- часник - 1 зубчик;

- цукор - 1 чайна ложка;

- сіль;

- зелений горошок консервований - 100 грамів.


Овочі відварюються "в мундирах", кожен - в окремому посуді, щоб кольори не змішувалися.

Картопля не переварюємо, щоб при нарізці він не кришився.

По готовності овочів, воду зливаємо, охолоджуємо.

Для соусу

Сік половинки лимона, олію, кріп і петушку, часник, цукор і горошок кладемо в блендер і на середніх оборотах перетворюємо їх в рідке пюре.

Приступаємо до овочів.

Обробна дошка перед нарізкою кожного виду овоча, повинна бути чистою і сухою.

Овочі очищаємо, обтирає паперовим рушником вологу з поверхні і дуже гострим ножем (добре підійде керамічний) ріжемо на кубики зі стороною 10 мм (для того, щоб отримати ідеальний кубик скористайтеся спеціальною овочерізкою або лінійкою).

Починаємо з картоплі. Нарізаємо його на квадратики зі стороною 10 - 12 мм. Найкраще це робити за допомогою лінійки, так як нам необхідні абсолютно однакові квадратики. Всі кубики скроплюємо оливковою олією.

Переходимо до морквини. Нарізаємо такими ж квадратиками і скроплюємо оливковою олією.
Потім на точно такі ж квадратики ріжемо буряк, не забуваючи сбризнути олією.
Огірки також ріжемо квадратиками, для цього беремо міцні огірочки. При цьому необхідно, щоб одна зі сторін була з шкіркою.
Нарізані кубики кладемо в різні ємності (кожен овоч в окрему ємність) і скроплюємо олією або  змащуємо пензликом, змоченим олією- це потрібно, щоб вони не склеювалися і потім не бруднили один одного.
Приступаємо до формування «Кубика Рубіка». Для цього всі інгредієнти викладаємо у вигляді квадрата зі стороною 4 на 4. Зверху укладаємо ще 3 шари овочів.
При бажанні центр кубика можна заповнити зеленим горошком, або вінегретом з обрізків.
Кожен шар промазуємо заправкою, завдяки якій все тримається добре і щільно.

Комментарии