Креативний вінегрет
Для вінегрету потрібно;
- 5 або 6 картоплин;
- 3 або 4 невеликого буряка;
- 3 або 4 морквини;
- 3 або 4 солоних огірка.
Заправка вінегрету є сумішшю наступних продуктів:
- лимонний сік від пол лимона;
- оливкова олія - 100 мілілітрів;
- кріп і петрушка;
- часник - 1 зубчик;
- цукор - 1 чайна ложка;
- сіль;
- зелений горошок консервований - 100 грамів.
Овочі відварюються "в мундирах", кожен - в окремому посуді, щоб кольори не змішувалися.
Картопля не переварюємо, щоб при нарізці він не кришився.
По готовності овочів, воду зливаємо, охолоджуємо.
Для соусу
Сік половинки лимона, олію, кріп і петушку, часник, цукор і горошок кладемо в блендер і на середніх оборотах перетворюємо їх в рідке пюре.
Приступаємо до овочів.
Обробна дошка перед нарізкою кожного виду овоча, повинна бути чистою і сухою.
Овочі очищаємо, обтирає паперовим рушником вологу з поверхні і дуже гострим ножем (добре підійде керамічний) ріжемо на кубики зі стороною 10 мм (для того, щоб отримати ідеальний кубик скористайтеся спеціальною овочерізкою або лінійкою).
Починаємо з картоплі. Нарізаємо його на квадратики зі стороною 10 - 12 мм. Найкраще це робити за допомогою лінійки, так як нам необхідні абсолютно однакові квадратики. Всі кубики скроплюємо оливковою олією.
Переходимо до морквини. Нарізаємо такими ж квадратиками і скроплюємо оливковою олією.
Потім на точно такі ж квадратики ріжемо буряк, не забуваючи сбризнути олією.
Огірки також ріжемо квадратиками, для цього беремо міцні огірочки. При цьому необхідно, щоб одна зі сторін була з шкіркою.
Нарізані кубики кладемо в різні ємності (кожен овоч в окрему ємність) і скроплюємо олією або змащуємо пензликом, змоченим олією- це потрібно, щоб вони не склеювалися і потім не бруднили один одного.
Приступаємо до формування «Кубика Рубіка». Для цього всі інгредієнти викладаємо у вигляді квадрата зі стороною 4 на 4. Зверху укладаємо ще 3 шари овочів.
При бажанні центр кубика можна заповнити зеленим горошком, або вінегретом з обрізків.

Комментарии
Отправить комментарий