Приготування домашнього морозива


Приготування домашнього морозива 

Мабуть, складно знайти людину, яка б не любила морозиво. Ці смачні, освіжаючі ласощі обожнюють і дорослі, і діти.
Будь - який ласунчик  сьогодні знайде морозиво на свій смак - ескімо, пломбір, щербет, ріжок, фруктовий лід з різними начинками і наповнювачами.
Звичайно, ви можете просто купити його в магазині, а можете докласти трохи сил і часу, і приготувати справжнє домашнє морозиво.

Вам знадобляться молоко, вершки, цукор і наповнювач: фрукти, ягоди, джем, горіхи, сироп і т.д. Величезна перевага домашнього морозива полягає в тому, що воно готується без додавання різних барвників, консервантів, емульгаторів і ароматизаторів, а значить, ви може не сумніватися в його натуральності.Ось кілька рецептів цих ласощів, які ви легко зможете приготувати в домашніх умовах.

Морозиво  вершкове
СКЛАДОВІ
молоко 250 мл
вершки (33-35%) 250 мл
яєчні жовтки 4-6 шт
цукор 80-90 г
ванільний екстракт або ванільний цукор 1 ч.л.
 Технологія приготування :
У невелику каструлю налити молоко і довести до кипіння.
Зняти з вогню і остудити до температури тіла.
До жовтків додати цукор, ванільний цукор (або ванільний екстракт) і добре розтерти за допомогою погружного блендера, міксера або виделки.
Безперервно помішуючи масу віночком, влити в жовтки молоко (вливати тонкою цівкою).
Молочно-яєчну суміш поставити на слабкий вогонь і нагрівати, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, поки суміш трохи не загусне.
Порада. Готовність крему можна дізнатися, провівши пальцем по зворотному боці ложки - якщо від пальця залишається слід - крем готовий.
Готовий крем остудити, а потім трохи охолодити, прибравши в холодильник (крем охолоне швидше, якщо поставити його в раковину з холодною водою або на лід).
У миску налити вершки і збити до утворення м'яких гребенів.
В охолоджений крем додати збиті вершки і перемішати.
Перекласти суміш в пластиковий контейнер, накрити кришкою або харчовою плівкою і прибрати в морозилку на ~ 40-60 хвилин.
Як тільки суміш почне застигати, дістати контейнер з морозилки і збити морозиво міксером або занурювальним блендером (збивання допомагає розбити кристалики льоду і робить структуру морозива гладкою і однорідної).
Прибрати в морозилку ще на ~ 40-60 хвилин, потім знову збити.
Збиту масу перекласти в контейнер, накрити кришкою і прибрати в морозилку ще на 2-3 години.
Перед подачею, вийняти морозиво з морозилки і помістити на 20 хвилин в холодильник.
Морозиво розкласти по креманках і посипати свіжими або консервованими ягодами, фруктами, подрібненими горіхами, розкришеним печивом або тертим шоколадом. 

Поетапне приготування 

Домашнее мороженое фото к рецепту 1

Домашнее мороженое фото к рецепту 2

Домашнее мороженое фото к рецепту 3

Домашнее мороженое фото к рецепту 4



Домашнее мороженое фото к рецепту 6



Морозиво зі згущеним молоком
Складові
вершки (33-35%) - 600-800 мл,
згущене молоко - 350-400 г
Технологія приготування
Охолоджені вершки збити до м'яких гребенів.
Не припиняючи збивання, влити згущене молоко.
Порада. Від кількості згущеного молока буде залежати солодкість готового морозива - чим більше згущеного молока, тим солодше вийде морозиво.
Отриману масу перекласти в контейнер, накрити кришкою і прибрати в морозилку на ~ 40-60 хвилин.
Як тільки суміш почне застигати, дістати контейнер з морозилки і збити морозиво міксером або занурювальним блендером (збивання допомагає розбити кристалики льоду і робить структуру морозива гладкою і однорідної).
Прибрати в морозилку ще на ~ 40-60 хвилин, потім знову збити.
Збиту масу перекласти в контейнер, накрити кришкою і прибрати в морозилку ще на 2-3 години.
Перед подачею, вийняти морозиво з морозилки і помістити на 20 хвилин в холодильник.

Морозиво розкласти по креманках і посипати свіжими або консервованими ягодами, фруктами, подрібненими горіхами, розкришеним печивом або тертим шоколадом.
  
Полуничне домашнє морозиво 
Полуничне морозиво - ідеальний домашній річний десерт. За бажанням полуницю можна замінити будь-якими іншими ягодами.

Складові: 
2 склянки полуниці, по 250 мл молока і вершків, 100 г цукру, 3 жовтки, ванілін.
Технологія приготування:
Для початку засипте полуницю 50 г цукру і приберіть ненадовго в холодильник.
В окремій каструльці змішайте молоко, жовтки і решту 50 г цукру.
Поставте каструлю на середній вогонь, помішувати до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
Потім перелийте суміш в миску, охолодіть, додайте вершки, ваніль, полуницю , добре перемішайте і заберіть її в морозилку.

Шоколадне домашнє морозиво

Складові :
 75 г цукру, 250 мл вершків, 250 мл молока, 120 г тертого шоколаду.
Технологія приготування :
Змішайте молоко з цукром і поставте суміш на маленький вогонь. І як тільки цукор повністю розчиниться, зніміть каструлю з вогню і охолодіть до кімнатної температури.
Потім додайте в цю суміш вершки і шоколад, приберіть в морозилку.

Дієтичне домашнє морозиво 
Низькокалорійне йогуртовое морозиво ідеально підійде тим, хто на дієті.


Складові : 100 г цукру, 200 г малини, 1 ч.л. лимонного соку, 500 г йогурту.

Технологія приготування :

Перемішайте в блендері малину, цукор і лимонний сік, а потім додайте йогурт.
Перелийте в контейнер і заморозьте.

Комментарии