Як зробити домашній сир

Як зробити домашній сир



Домашній сир приготувати не важко, і хоча на нього витрачається багато молока, результат завжди радує любителів. Однак, щоб приготувати твердий сир в домашніх умовах, доведеться обзавестися пресом, інакше ніяк не вдасться видалити надлишок рідини.

Інгредієнти

  • Домашнє молоко 1 л.
  • Домашній сир 1 кг.
  • Масло 100 г.
  • Жовтки з яєць 2 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сода 1 ч. л.

Візьміть антипригарний посуд. Налийте молоко та доведіть до кипіння.
Сир твердий домашній
Домашній сир розім'яти виделкою і додати в молоко. Варимо приблизно 10 хвилин постійно помішуючи.
Сир твердий домашній
Відкинути зварений сир через марлю та мілке сито. Сироватка яка залишається знадобиться на приготування смачних млинців.
Сир твердий домашній
Сир твердий домашній
Виделкою розімніть жовтки та масло, після чого додайте сіль та соду.
Сир твердий домашній
З'єднати все разом і варити в каструлі на протязі 5 хвилин постійно помішуючи, це для того щоб маса стала однорідною.
Сир твердий домашній
Сир твердий домашній
По закінченню знімаємо з вогню і кладемо сир у лоток. 
Сир твердий домашній
Після того як сир вихолоне поставити у холодильник на 2 години.


Комментарии