Домашні сири з наповнювачами

Домашні сири з наповнювачами 

Приготування домашніх твердих сирів
1. Домашній сир з куркумою
Для приготування нам потрібно:
• Молоко - жирністю 3,2% або більше, 1 літр;
• Кефір - жирністю 3,2% або більше, 1 літр;
• Яйце - 3 шт;
• Зелень;
• Куркурма - 2 ч. Ложки;
• Часник - 3 зубчики;
• Сіль.
Рецепт приготування:
1. Виливаємо в каструлю 1 літр кефіру і 1 літр молока, перемішуємо і ставимо на вогонь. В процесі нагрівання суміш почне згортатися.
2. Яйця збиваємо з сіллю і тонкою цівкою вливаємо в гарячу суміш. Додаємо зелень, кукурма, часник. Варимо на повільному вогні 15-20 хвилин не доводячи до кипіння.
3. Марлю складаємо в кілька шарів і кладемо в друшлаг. Вставляємо друшлаг в каструлю або велику глибоку миску і виливаємо туди всю суміш.
4. Коли вся сироватка стекла, накрити масу зверху плоскою тарілкою і покласти вантаж. Потім все прибрати в холодильник на ніч.Картинки по запросу сыр  з куркумою
2)Домашній твердий сир з перчиком і кропом
Складові:
• 2 л пастеризованого (обов'язково) молока
• 500 мл кислого молока
• 4 яйця
• 1 неповна ч. Л. солі
• червоний солодкий перець, кріп (добавки, за бажанням)
приготування:
1. 0,5 л пастеризованого молока заквасити, можна просто залишити при кімнатній температурі на 2-3 доби.
( для швидкості процесу нагріти молоко до 40 градусів (приблизно, трохи тепле), додати ложку кефіру і залишити на кухні, Через добу закваска буде готова.
2. 1,5 літра молока поставити на вогонь і довести до кипіння.
3. Цим часом 4 яйця і кисле молоко збити вручну, віночком до однорідності, до стану сметани.
4. Як молоко закипить, зробити самий маленький вогонь і постійно помішуючи ввести кисло-яєчну суміш.
5. Помішуючи, довести суміш до поділу на творожисту частину і прозоро-жовтувату сироватку. Цей процес займає десь 7-10 хвилин.
7. Потім відкинути на сито або друшляк, вистелений марлею і дати стекти всій рідини.
8. Поки стікає рідина перчик нарізати дуже дрібно, кріп також порубати.
9. У сирну масу додати сіль, добавки і добре перемішати.
10. Як рідина стече так, що маса буде густа, сир викласти щільно в будь-яку форму, а зверху придавити вантажем і залишити на 8-10 годин.
11. Потім сир витягнути, трохи натерти сіллю і прибрати в холодильник для охолодження на 1-2 години.
12. Краще як дістали з форми, загорнути в плівку або в пакет. (Щоб не обвітрювалися)
13. Потім ріжемо і їмо. Сіль додавайте до смаку.
14. Без холодильника він не тане і не плавиться, структура як у адигейського, навіть трохи щільніше. А як смачно з теплим хлібом!Картинки по запросу сыр  з куркумою
3) Ароматний домашній сир
Складові:
• 1л кефіру
• 1л молока
• 6 яєць
• 4 ч. ложки солі (або за смаком)
• 1/3 ч. ложки червоного гострого перцю
• щіпка кмину
• 1 зубчик часнику
• невеликий пучок різної зелені: кріп, кінза, зелена цибуля
Приготування:
1. У каструлю вилити молоко і кефір, поставити на плиту. Не доводячи до кипіння, влити тонкою цівкою в гарячу молочно-кефірну суміш злегка збиті з сіллю яйця.
2. Довести до кипіння і варити цю суміш, помішуючи, на невеликому вогні кілька хвилин до моменту відділення сироватки.
3. Зняти з вогню, дати охолонути 1-2 хвилини і додати дрібно подрібнену зелень і красний перец, видавити зубчик часнику (або що-небудь на свій смак)
4. Вилити масу в друшляк, застелений марлею, складеною в 2 шари. Вирівняти сирну масу ложкою.
5. Закрутити марлю вузлом, дати стекти сироватці. Потім марлю розкрутити, що утворився кругляшок сиру прикрити краєм марлі.
6. Зверху укласти блюдце і поставити на блюдце який-небудь гніт (підійде, наприклад, банка з водою, закрита кришкою).
7. Прибрати в холодильник на кілька годин. І все. Наприклад, ввечері зробили і прибрали в холодильник, а вранці вже можна їсти на сніданок. Добре з чорним хлібом і помідорами!Картинки по запросу сыр  з куркумою
4) Домашній сир «Паприка»
Починається все з того, що ми робимо звичайний панир. Тобто майже доводимо молоко до кипіння і додаємо на 2 л. молока 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Коли відокремилася сироватка, зливаємо її через сито з марлечкой, відразу ж в отриманий ще м'який і гарячий панир додаємо:
• зелень будь-яку петрушку, можна додавати базилік, кріп і т.п.)
• кумін 1 ч.л.
• кмин 1 ч.л.
• паприку 1 ч.л.
1. Паприка повинна бути не мелена, а шматочками. Насправді можна класти трохи менше спецій.
2. Тепер швидко перемішуємо сир і загортаємо марлю зверху. Ставимо під прес на 40-60 хв.
3. Пресом може служити каструля з сироваткою.
4. Тепер додаємо в сироватку сіль з розрахунку 3 ст.л. солі на 1 л. сироватки. Розгортаємо наш сири кладемо його в сироватку. Через добу чудовий сир готовий.
5. Якщо брати сільське молоко у бабусь, яке зазвичай буває дуже жирним, то сир по консистенції нагадує звичайний магазинний сир, а якщо брати звичайне магазинне молоко, то сир «шарується» як сулугуні.
6. З таким сиром можна робити бутерброди, але він такий смачний.
5) Домашня моцарелла
Інгредієнти на 2 порції:
• 1 л молока
• 125 г натурального йогурту
• 1,5 ч.л. солі (можна більше, хто як любить) виходить не сильно солона
• 1 ст.л. оцтової есенції (25%)
приготування:
1. Молоко з сіллю нагріти, але не доводити до кипіння. Додати йогурт, перемішати, додати оцет, добре перемішати і прибрати з плити.
2. Друшляк застелити чистою марлею згорнутої приблизно в 4 шари, вилити туди кисле молоко (сироватку не виливати!), Добре віджати сир від сироватки.
3. Формуємо кульку з віджатою маси. І викладаємо його в сироватку, накриваємо рушником і даємо охолонути.
4. Сир в чашці з сироваткою ставимо на 24 години в холодильник, потім сироватку злити. Зберігати в закритій пластиковій посуді.
6) Домашній сир Філадельфія перший рецепт
Складові:
• 1 літр молока
• 1 ч. Ложка солі
• 1 ч. Ложка цукру
• 500 мл кефіру
• 1 яйце
• маленька щіпка лимонної кислоти або сік лимона
приготування:
• Закип'ятити молоко, додавши в нього сіль і цукор. Доведіть до кипіння і вимкнути газ.
• Тепер додати кефір (теплий), помішувати до тих пір, поки маса не згорнеться.
• У друшляк відкинути масу на марлю (краще шару 4 зробити) і дайте сироватці стекти - це займе близько 15- 20 хвилин.
• Віджимати сироватку самим не слід, бо не багато її має залишатися в сирі. А ось помішувати не багато (періодично) можна.
• Збийте в окремому посуді яйце з лимонною кислотою (на кінчику ножа) - до утворення піни.
• А тепер додайте отриману гарячу сирну масу в яєчну масу і продовжуємо збивати до однорідного стану.
• Відправляємо сир Філадельфію в холодильник охолоджуватися.
•Домашній сир Філадельфія готовий!
7) Домашній крем-сир Філадельфія другий рецепт
Складові:
• 900 мл жирного молока
• 1350 мл жирних вершків для збивання без цукру (35% жирності)
• 50 мл кефіру
• 2-3 краплі мікробного ферменту Реннет
• 1 столова ложка солі
устаткування:
• Термометр
• Шматок дуже дрібної марлі
• Велика каструля (оцинкована або нержавіюча)
• Черпак
• Великий друшляк
• Великий вінчик
• Велика ємність (миска)
• Надійна гумка
Приготування:
1. Нагрійте молоко і вершки в великій каструлі поки не нагріються до 21 ° C.
2. Додайте кефір , реннет і накрийте кришкою. Тримайте при кімнатній температурі ніч.
3. На наступний день посипте зверху поверхню сіллю.
4. Великим віночком розділіть загуслу суміш.
5. Покладіть в друшляк марлю і помістіть зверху на ємність, яка витримає сироватку.
6. Акуратно вилийте вміст в друшляк і дайте стекти протягом 30 хвилин.
7. Зберіть разом кути марлі і зв'яжіть їх разом гумкою (щоб вийшов мішок.
8. Видаліть сироватку яка зібралася в ємності. Помістіть марлю в друшляк і друшляк назад в ємність і все це покладіть в холодильник і дайте стікати ніч. На наступний день Крем-сир «Філадельфія» - готовий! Вийде 680 грам готового сиру.
8) Домашній сир сулугуні
Можна робити з кропом, кінзою, волоськими горіхами, оливками, паприкою.
Складові:
• 1 літр молока
• 1 ст.л. крупної солі
• 200 мл сметани
• 3 яйця
Приготування:
1. У молоко покласти сіль і все це закип'ятити.
2. Сметану збити з яйцями (просто рівномірно з'єднати) і тонкою цівкою влити в кипляче молоко. Варити, помішуючи, 3-4 хвилини.
3. Коли утворюються великі пластівці, додати порізаний кріп (я ще додала дрібно порізану половинку китайського часнику).
4. А потім сир треба процідити через сито або марлю. Віджати, поставити на ніч вантаж і прибрати в холодильник.
9) Домашній плавлений сир з сиру
Цей сир за смаком схожий на сир «Янтар», тільки більш ніжний і без консервантів.
Складові:
• Сир 0,5 кг.,
• Вершкове масло 100 гр.,
• Яйце 1 шт.,
• Сіль і сода 1/2 ч. Ложки.
приготування:
1. Сир, масло, яйце, сіль і соду збити в блендері до однорідної маси.
2. Поставити сирну суміш на водяну баню і варити, помішуючи до тих пір поки маса не почне плавитися.
3. Форму для сиру змастити масло і вилити туди сирну суміш. Прибрати в прохолодне місце на 8-10 годин.

Комментарии