Салати - коктейлі

 Салати - коктейлі 

Іноді смак салату багато в чому залежить не від вхідних в його склад інгредієнтів, а від способу подачі. У сучасній кулінарії з’явився новий напрямок — салати-коктейлі. Від класичних салатів вони не відрізняються містяться в них продуктами. Головна відмінність — спосіб подання та сервірування.
Салати-коктейлі, як правило, ділять на закусочні та десертні. Вони вимагає особливої уважності при укладанні. Існує певна послідовність шарів, які ні в якому разі не можна перемішувати. Якщо ж салати заправляються заправками або соусами, то їх змішують безпосередньо перед вживанням. Продукти нарізаються зазвичай однаково: соломкою, кубиками, скибочками або кружальцями. Салат потрібно викладати в спеціальний скляний посуд. Все залежить від різновиду того чи іншого салату, так що форма салатниці буде змінюватись, наприклад, фужери на високій ніжці, конічні склянки і креманки. Салати-коктейлі подаються тільки з чайній або спеціальної десертною ложкою. Будучи простими у приготуванні, салати-коктейлі можуть подаватися кожен день, але особливо вони прикрашають святковий стіл.

 Їх готують із птиці, дичини, делікатесної риби, креветок, овочів і фруктів. У рецептури вводять мариновані ягоди й плоди, гриби, цитрусові, гострі соуси, іноді додають десертні вина. Подають салати-коктейлі невеликими порціями у фужерах або невеликих широких келихах.

Продукти для цих салатів нарізають дрібніше, ніж зазвичай, викладають у келих шарами, не перемішуючи, і заливають соусом. Оформляють маринованими фруктами, фігурно нарізаними овочами, скибочками лимона, зеленню. Підготовлені салати охолоджують. Перед подаванням келих або фужер ставлять на тарілку  вкриту серветкою, поруч кладуть ложку або виделку.

Для салату-коктейлю з куркою варене м’ясо курей, цибулю й апельсини нарізають кубиками, викладають у келих шарами, прикрашають консервованими ягодами з компоту, поливають соусом, посипають зеленню й охолоджують.
 Як соус використовують майонез із додаванням соку лимона, лимонної цедри, цукру й солі.

М'ясо варених креветок для салату-коктейлю із креветками ділять на дрібні шматочки. Фужери або келихи вистилають листям зеленого салату, зверху розмішують м'ясо креветок, часточки варених яєць і заливають майонезом, до якого додана сметана, гострий томатний соус, мелений червоний перець і сік лимона. Оформляють салат гілочкою зелені. 
В овочевий салат-коктейль входять помідори, огірки, редиска, зелена цибуля, зелень петрушки та кропу. 
Покладені в келих овочі заливають соусом, для приготування якого майонез змішують із кефіром, сіллю, цукром і лимонним соком. Перед подаванням салат посипають посіченою зелешпо і прикрашають скибочками огірка та кружечками редиски.

Для фруктового салату-коктейлю до покладених в келихи цибулі і апельсинів, нарізаних кубиками, додають десертне вино, посипають цукровою пудрою, оформляють скибочкою лимона.

Салат-коктейль з лососем — «Вишуканість»Картинки по запросу салати коктейли
Інгредієнти:
  • лососина — 400 г
  • яблука — 2 шт.
  • апельсини — 1 шт.
  • оливковий майонез-3 ст. ложки
  • мариновані шампіньйони — 100 г
  • помідори — 1 шт
  • свіжі огірки — 2 шт.
  • зелений салат
Лососину нарізати тоненькими пластинками. Гриби (рецепти салатів з печерицями)порізати на половинки, а очищені яблука і апельсини — кубиками.
Помідори та огірки нашаткувати кружечками. Як салатниці використовувати просторий келих на високій ніжці. На дно постелити листя зеленого салату і далі викладати шарами: лосось і огірки, апельсини та яблука.
Зверху полити оливковою майонезом. По краях келиха розвісити кружечки помідор.
Салат з курячого філе з ананасами — «Імбирний шарм»Картинки по запросу салати коктейли
Інгредієнти:
  • куряче філе — 350 г
  • ананаси — 200 г
  • яблука — 200 г
  • апельсини — 200 г
  • кешью — 100 г
  • лимонний сік — 3 ст. ложки
  • імбир — 0.25 чайн. ложки
Куряче м’ясо відварити і нарізати кубиками. Яблука, апельсини і ананаси почистити і нарізати маленькими брусочками. В салаті буде присутній 2 шари: фруктовий і м’ясний.
Береться високий келих і на самий низ викладається куряче філе, потім фруктова суміш. Можна зробити ще два таких подвійних шару. Зверху полити соком свіжого лимона і посипати дрібною крихтою кешью.Внести трохи імбиру. По краях прикрасити лимонними часточками. Використовуючи подібні інгредієнти, ви можете приготувати салат з ананасів.
Салат з креветками — «Дівчисько» 
Картинки по запросу салати коктейли
Інгредієнти:
  • королівські креветки — 30 г
  • картопля — 40 г
  • морква — 20 г
  • огірки солоні — 25 г
  • помідори — 20 г
  • 10% сметана — 25 г
  • сіль
Креветки відварити і почистити. Потім нарізати їх досить дрібно. Відварну картоплю і огірки порізати скибочками, моркву нашаткувати соломкою, а помідори у вигляді кружечків. Взяти креманку і покласти шарами: м’ясо креветки, зверху сім овочів.
Безпосередньо перед вживанням заправити свіжою сметаною

Комментарии