" Приготування салатів з сирих овочів"

24.09.18
Виробниче заняття на тему " Приготування салатів з сирих овочів"

Всіма улюблений салат з овочами є постійною стравою на столі . Він відрізняється простим складом, легким смаком, низькою калорійністю. Вживаючи закуску кожен день з оригінальною заправкою замість гарніру, можна домогтися вражаючого ефекту схуднення. Приготувати такі легкі страви з овочів надзвичайно просто.

Як приготувати салат з овочів

Як і будь-яка страва, приготування овочевих салатів починається з вибору рецептів та складових компонентів. Готувати закуску можна з сирих, відварних, консервованих овочів. Добре змішувати їх один з одним, заправляти оригінальними соусами або звичним всім майонезом (або легкий варіант — оливковою олією). Спробуйте приготувати прості салати з овочів, які можна урізноманітнити вишуканими добавками – копченим м’ясом, кедровими горішками, екзотичними фруктами.
Популярною стравою є салат із сирих овочів. Він чудово виглядає на будь-якому столі (як на фото), багатий корисною клітковиною, яка сприяє схудненню і швидкому насиченню організму. Найпопулярнішими рецептами овочевого страви зі свіжих компонентів є:
  • -салатні листя, огірки, томати, болгарський перець – можна заправити їх сметаною, оливковим маслом, спеціями;
  • -відварна курка, помідори черрі, пекінська капуста – так вийде оригінальний Цезар, який потрібно приправити білими сухариками і оригінальним соусом;
  • -свіжі помідори, сир моцарела і листочки базиліка – елегантний італійський Капрезе;
  • -болгарський перець, огірок, помідор, червоний лук, фета і маслини – яскравий грецький варіант.

Дієтичні салати з овочів

Корисною інформацією стануть рецепти, як приготувати легкі овочеві салати. Вони стануть незамінними помічниками при схудненні, виготовленні гарніру до складних м’ясних або рибних страв. Ось кілька прикладів низькокалорійних овочевих страв:
  • пекінська капуста, часник, цибуля;
  • помідор, часник, заправка з оливкової олії;
  • редис, петрушка, кріп;
  • стручкова квасоля, часник, спеції;
  • взимку — квашена капуста, морква, журавлина.

Знайти сьогодні відповідні рецепти салатів з овочів не становить праці, адже на допомогу приходить інтернет. Там знаходиться така величезна кількість варіантів страв з покроковими інструкціями та фото-уроками, що просто очі розбігаються. Підбираючи смачну закуску, слід відштовхуватися від основних компонентів, принципів взаємосполучення, вибирати небанальні рецепти овочевих салатів з оригінальними компонентами і вишуканими соусами.

 Ось і салати , які приготували учні групи 599.













Комментарии