Приготування бутербродів

21.09.18.
Виробниче навчання на тему " Приготування холодних страв та закусок. Приготування бутербродів"
Картинки по запросу бутерброди фото
Приготування холодних страв та  закусок , мають невідємну частину та значення у харчуванні людини. Для їх приготування використовують  продукти різноманітні  - овочі  сирі і варені , гриби, м'ясо, рибу, яйця,сир, ковбасні вироби,зелень.         
 Холодні страви з сирих овочів є основним джерелом вітамінів, таких як (С, групи В, каротину) і мінеральних речовин (солей кальцію, фосфору, заліза, натрію). 
Різноманітність продуктів, гострий смак, гарне оформлення збуджують апетит, поліпшують засвоюваність їжі, стимулюють діяльність травних залоз, тому для приготовання закуски подають на початку приймання їжі , так як такі страви, є джерелом ненасичених жирних кислот, дуже важливо при цьому, що олія не піддається тепловій обробці і не втрачає своєї біологічної активності. 

Температура подавання холодних страв та закусок повинна бути не вище 12°С, гарячих - 55-60°С.


Асортимент холодних страв та закусок дуже різноманітний це : бутерброди; салати і вінегрети; страви і закуски з овочів, риби, м'яса, птиці і яєць; заливні страви; паштети; холодці; смажене та відварне м'ясо, риба, домашня птиця, дичина в холодному вигляді з гострими приправами і соусами; всілякі соління і маринади; 
гастрономічні закуски: гриби, сир, ковбаси, консерви, м'ясні та рибні копченості, оселедця, ікра.
  Як правило, холодні страви і закуски підрозділяють на наступні групи:
а) Бутерброди (відкриті, закриті, закусочні (канапе),тарталетки ),
б) Салати та вінегрети,
в) Закуски 
Картинки по запросу бутерброди фотоБУТЕРБРОДИ ВІДКРИТІ  Картинки по запросу бутерброди фото
   Ці бутерброди являють собою шматочки хліба на які покладений якийсь один продукт чи кілька видів продуктів.  Для бутербродів використовується хліб пшеничний вищого і 1-го сортів та житнього. Хліб нарізають скибочками завтовшки приблизно в 1 см і вагою 40 р. Батону пшеничного хліба нарізають навскіс. На скибочку хліба кладуть 1-3 відрізаного шматка продукту бажано без дрібних доважків; якщо ж є доважки то їх укладають на хліб, а зверху поміщають шматочки продукту. Ікру червону і зернисту намазують на хліб рівним шаром.
БУТЕРБРОДИ ЗАКРИТІ
  Закриті бутерброди — різновид бутерброда, складається з двох або декількох скибочок пшеничного  хліба (часто булки) і одного або декількох шарів м'яса та інших начинок. Хліб розрізають на смужки шириною 5-6 см, товщиною близько 0,5 см. Для закритих бутербродів добре використовувати булочки вагою 50, 100 м. На смужки хліба наносять тонкий шар вершкового масла, який можна збити, як для крему, і приправити для смаку гірчицею, тертим хріном соусом і т. п., залежно від того, з яким продуктом готують бутерброди: шинкою, рибою, ростбіфом і т. д.
Канапе 

Для цих бутербродів нарізають пшеничний хліб без шкірки  у вигляді невеликих прямокутників, квадратів, ромбів і т. д. Хліб злегка підсмажують на плиті, духовій шафі або тостері з обох боків до утворення золотистої скоринки, охолоджують, після чого змащують з одного боку вершковим маслом. На підготовлений хліб укладають декілька видів продуктів, які поєднують за смаком і кольором. Страви можна посипати подрібненою зеленню. Ці бутерброди також готують на хліб, не підсмажуючи його.Картинки по запросу бутерброди фото  
ТАРТАЛЕТКИ

Тарталетки - це кошики з тіста, які наповнюють різноманітними начинками, як солодкими, так і несолодким. Причому тарталетки випікають в духовці як окремо, так і разом з начинкою. Існує чимало їх рецептів.

 КАНАПЕ
Бутербродний торт 

Відкриті бутерброди 



Гарячі бутерброди 




Комментарии