Тест до теми " Приготування салатів із свіжих овочів "

 

Тест до теми «Приготування салатів із свіжих  овочів»



1.     1 В якому цеху готують салати?

А)гарячому цеху

Б)холодному цеху

В)овочевому цеху

 

2.                 2.Компоненти для салатів з’єднують і заправляють:

А)безпосередньо перед реалізацією

Б)за 1 годину до реалізації

В) за 2 години до реалізації

3.       3. САлати із сирих овочів:

А)збуджують апетит і є джерелом біологічних речовин

Б)регулюють діяльність шлунково-кишечного тракту

          В)мають високу харчову цінність


4.     4. Заправлені салати з сирих овочів підлягають реалізації протягом

А)30 хвилин

Б)1 години

 В) 15 хвилин

5. В       5. В який із цих салатів додають свіжі яблука?

А)салат «Дністер»

Б)салат український

В)салат зимовий

6            6. Солити і перчити салати необхідно…

А)під час приготування

Б)в кінці приготування

В)перед подачею

7. С     7. Салати прикрашають продуктами:

А)які входять до складу салатів

Б) будь-якими

В) тільки зеленню

8. Д   8. До складу заправки салатної входять…

А)сіль, перець, сік лимона

Б)сіль, цукор, перець, олія, оцет

В)сметана, сіль, перець

9. 9.9. Щоб яблуко не потемніло під час приготування салату, його потрібно:

А)обдати окропом

Б)збризнути лимонним соком

В)посипати цукром

10. 10. Температура подавання холодних страв і закусок..

А) 8-10°С

Б) 10-12°С

В) 5-6°С

Комментарии