| Найменування страв | Вимоги до якості |
| Відварені овочі | Овочі м’які, недеформовані; не допускається потемніння; відварена капуста зберігає форму, без запаху парених овочів; бульби картоплі – однорідні за розміром, цілі або злегка розварені. Зварені овочі мають м’яку, ніжну консистенцію. Колір і смак – характерний для кожного виду овочів. |
| Картопляне пюре | Викладено на тарілку і полито вершковим маслом, на поверхні нанесено рисунок; смак і запах – злегка солоні, ніжні, з ароматом молока та вершкового масла; не допускається смак підгорілого молока; колір – від кремового до білого без темних вкраплень; консистенція – густа, пухка, однорідна, без грудочок непротертої картоплі. |
| Капуста відварена | Білокачанна капуста нарізана великими шматками, брюссельська – цілими суцвіттями; не допускається присмак пареної капусти; колір білокачанної капусти – від білого до кремового, ранніх сортів і савойської – від світло-зеленого до кремуватого, брюссельської – яскраво-зелений або злегка бурий; консистенція – м’яка, ніжна. |
| Цвітна капуста відварена | Смак і запах – злегка солоні, з ароматом, що притаманний цвітній капусті і соусу; колір – від білого до кремового, на поверхні не допускається наявність чорних плям і почервоніння; консистенція – м’яка. |
| Овочі в молочному соусі | Нарізані кубиком правильної форми і однакові за розміром; не допускається запах підгорілого молока і овочів; колір відповідає овочам; консистенція – м’яка; овочі можуть бути частково розварені. |
| Припущені овочі | Смак – злегка солоний з ароматом овочів і молока, не допускається запах підгорілого молока і овочів; колір відповідає овочам; консистенція – м’яка; овочі зберегли форму нарізування.
| Найменування страв | Вимоги до якості | | Смажені овочі | Мають однакову форму, рівномірно обсмажені з усіх боків; консистенція – м’яка; колір смаженої картоплі жовтий із золотистою скоринкою; колір решти овочів – світло-коричневий, на зламі – притаманний кольору овочів; котлети, зрази, шніцелі – правильної форми, без тріщин, на поверхні – рум’яна підсмажена кірочка; консистенція – пухка, нетягуча, без грудочок непротертої картоплі; колір морквяних котлет на розрізі – світло-оранжевий; смак – злегка солодкуватий; консистенція – розсипчаста, однорідна, без великих грудочок моркви і манної крупи; колір виробів із капусти – світло-кремовий. | | Тушковані овочі | Нарізані на шматочки однакової форми, консистенція – м’яка, соковита; овочі зберегли форму нарізування, за винятком картоплі, гарбуза і кабачків; не допускається запах підгорілих і парених овочів. | | Запечені овочі | Поверхня рулетів і запіканок має рівномірний колір, без підгорілих плям, тріщин та розривів; консистенція картопляних запіканок – ніжна, нетягуча, на розрізі товщина верхнього та нижнього шарів – однакова, фарш розподілено рівномірно; овочі, запечені під соусом, – повністю покриті соусом, на поверхні – рум’яна кірочка; консистенція –м’яка.
|
|
Комментарии
Отправить комментарий