Важливі правила безпеки при роботі з фритюрницею
Техніка безпеки при роботі з фритюрницеюпередбачає такі вимоги:
- Обов'язкова перевірка санітарного стану повинна проводитися кожного разу перед початком роботи з апаратом.
- Корзину з продукцією слід повільно опускати в киплячу олію, щоб не допустити розплескання жиру.з
- Вивантаження готової
продукції проводиться з максимальною обережністю, щоб уникнути опіків від попадання гарячого масла на працівника.
- Заливати масло до потрібно із суворим дотриманням його обсягу по відмітках на краях посуду.
- Уважно стежте за рівнем масла та обережно доливайте його до необхідної позначки. Пам'ятайте, що максимальна температура киплячого масла не повинна перевищувати 190°С (кожна з фритюрниць,має тепловий запобіжник, який вимикає фритюрницю, при досягненні температури масла понад 190°С щоб уникнути його загоряння .Не слід залишати киплячу олію без зануреної до неї продукції – вона почне диміти та станеться її загоряння.
- У разі загоряння олії ні в якому разі не гасіть її водою! Ванну із палаючим маслом слід накрити рушником або будь-якою іншою щільною тканиною, щоб вогонь мав задихнутися від нестачі кисню.
- Заміну олії у фритюрниці слід проводити через кожні 5-10 жарок (тут все залежить від якості масла, інтенсивності смаження та виду продукції).
- Заміна олії у фритюрниці проводиться тільки після її відключення від електромережі і охолодження.Відпрацьовану олію зливають через спеціальний кран. Після слід провести очищення стінок ванної, відстійника та кошика від наявних частин продукції.
- Очищену ванну зі вставленої до неї кошиком заливають водою з додаванням спеціальних засобів для чищення та кип'ятять не менш ніж 1 хвилину при температурі 100°С.
- Після закінчення роботи фритюрницю слід обов'язково відключити від електромережі, злити залишки в олії та вийняти кран з відстійника.
Комментарии
Отправить комментарий