Охорона праці

Важливі правила безпеки при роботі з фритюрницею

Техніка безпеки при роботі з фритюрницеюпередбачає такі вимоги:

Обов'язкова перевірка санітарного стану повинна проводитися кожного разу перед початком роботи з апаратом.

Корзину з продукцією слід повільно опускати в киплячу олію, щоб не допустити розплескання жиру.з

Вивантаження готової 

продукції проводиться з максимальною обережністю, щоб уникнути опіків від попадання гарячого масла на працівника.

Заливати масло до потрібно із суворим дотриманням його обсягу по відмітках на краях посуду.

Уважно стежте за рівнем масла та обережно доливайте його до необхідної позначки. Пам'ятайте, що максимальна температура киплячого масла не повинна перевищувати 190°С (кожна з фритюрниць,має тепловий запобіжник, який вимикає фритюрницю, при досягненні температури масла понад 190°С щоб уникнути його загоряння .Не слід залишати киплячу олію без зануреної до неї продукції – вона почне диміти та станеться її загоряння.

- У разі загоряння олії ні в якому разі не гасіть її водою! Ванну із палаючим маслом слід накрити рушником або будь-якою іншою щільною тканиною, щоб вогонь мав задихнутися від нестачі кисню.

Заміну олії у фритюрниці слід проводити через кожні 5-10 жарок (тут все залежить від якості масла, інтенсивності смаження та виду продукції).

Заміна олії у фритюрниці проводиться тільки після її відключення від електромережі і охолодження.Відпрацьовану олію зливають через спеціальний кран. Після слід провести очищення стінок ванної, відстійника та кошика від наявних частин продукції.

Очищену ванну зі вставленої до неї кошиком заливають водою з додаванням спеціальних засобів для чищення та кип'ятять не менш ніж 1 хвилину при температурі 100°С.

- Після закінчення роботи фритюрницю слід обов'язково відключити від електромережі, злити залишки в олії та вийняти кран з відстійника.


Комментарии